Posted in Musik

Hårdrock och Death Metal

Hårdrock och Death Metal Posted on

Man kan säga att hårdrock är ett samlingsbegrepp för flera olika musikgenrer. Även om det i många fall anses vara en helt egen genrer. Hårdrock som begrepp kom i början på 70-talet då grupper som Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath spelade flitigt främst på den engelska marknaden och i USA.

Death Metal

Denna delen av hårdrocken är bland de tyngre. Dödsmetallen är en utveckling av Heavy Metal som man kan säga är den hårdare delen av hårdrock. Vanligtvis så brukar gitarrerna var nedstämda med kraftig dist. Även basen brukar stämmas ner för att få den mörka i musiken. Det var i 80-talets mitt som genren uppstod i USA och kom från Thrash Metal och den tidiga Black Metallen som var populär.

Hängivna följare

Man räknar med hårdrocken och inom dess olika genrer har de mest hängivna följare. Har man börjat lyssna på någon form av hårdrock. Death Metal eller någon annan genre så är det den som följer en livet igenom. Visst kan man göra sidospår inom hårdrocken och hitta favoriter inom någon subgenre men mest troligt för att ens favorit gitarrist kanske medverkar på plattan eller liknande.

Här för att stanna

Helt klart så är hårdrocken här för att stanna. Den har sina uppgångar och dalar men den trogna fanskaran fortsätter att lyssna på sina favoriter oavsett vad som skrivs om de grupper man gillar. Man går på konserter och köper fortsättningsvis skivor av de grupper som finns och de som kommer som nya.