Posted in Musik

Klassiska hårdrocksgrupper

Klassiska hårdrocksgrupper Posted on

Hårdrock är något som alltid varit en genre som överlevt det mesta. Andra genre kanske lever en tynande tillvaro med fåtal som lyssnar men hårdrock har alltid varit med oavsett när de var aktuella. Klassiska hårdrocksgrupper som Guns N’ Roses, Motörhead eller artister som Jimi Hendrix kommer att finnas för evigt i våra skivbackar. Nu för tiden på våra spellistor som vi lägger upp hos företag som Spotify som streamar musik.

Uppmärksammade hårdrocksmusiker

De nämnda artisterna i ingressen har uppmärksammats på olika sätt och förutom att de spelar bra musik så fick de även plats i spelautomater från NetEnt. Detta är ett bevis på att både dom själva och musiken är odödliga på något sätt och kommer alltid att finnas där. Andra musiker som Freddie Mercury och Queen uppmärksammas i filmatisering om deras liv. Många grupper har dokumentärformen men som spelfilm så kanske ”Queen” och så även filmen ”Rock Star” med Mark Wahlberg i huvudrollen fått spegla hårdrockslivet. Wahlberg spelar rollen som Chris Cole. Filmen bygger på historien om Tim ”Ripper” Owen som spelar i ett tributband till hårdrocksgruppen Judas Priest. När sångaren Bobby Beers lämnar gruppen så får ”Ripper” sin chans och hans rocken roll resa börjar på allvar.

Svenska hårdrocksgrupper

Även Sverige har ett antal hårdrocksgrupper som bör uppmärksammas. Detta har gjorts genom en lista på Sveriges bästa hårdrocksband som Sweden Rock Magazine gjorde 2013 i samband med firandet av hundra nummer av sitt magasin. De lät sina skribenter rangordna och sätta ihop denna lista på vad de tyckte var de allra bästa banden i Sverige genom tiderna. Topp tre blev Candlemass, Entombed och Europe. Du kanske inte håller med och det är inte alls de som du ser som topp tre kandidaterna på din lista. Detta är det som är så fantastiskt att man kan tycka olika om musik. Du kan skapa din egna lista och lägga upp på sociala medier så ska du se att du kommer att få de som både gillar och ogillar din lista. Musik är något som berör och vi har alla våra olika favoriter då det kommer till artister, grupper och musik.