Posted in Musik

Sminka dig som artist

Sminka dig som artist Posted on

Alla artister sminkar sig inför ett framträdande. De mest extrema i modern tid är kanske hårdrocksmusiker. Dessa sminkar sig gärna till oigenkännlighet. På samma sätt har clowner i alla tider sminkat sig kraftigt så att personen bakom masken inte går att känna igen.

Alla skådespelare på teatern sminkar sig på liknande sätt, men dock inte lika extremt. Vill du prova att sminka dig kan du söka efter smink på nätet.

Du behöver inte vara artist för att sminka dig vid speciella tillfällen, du kan exempelvis måla ditt ansikte vid halloween när du går och hotar med bus. Ett läskigt ärr eller några bloddroppar i ansiktet är effektfullt och skrämmer många.

En hel del av det vi smetar på oss är inte så fräscht som vi gärna vill tro. Det kan finnas ämnen i tvålar, schampon och deodoranter som är hormonstörande och inte särskilt nyttiga att få på kroppen. Det finns lagstiftning inom EU men den räcker inte riktigt till så det kommer säkert att komma ytterligare lagstiftning nationellt. Medan du väntar på den kan du handla produkter som är miljömärkta.