Posted in Musik

Skapa en mysig musik och läshörna hemma

Skapa en mysig musik och läshörna hemma Posted on

Vår omgivning påverkar våra sinnen väldigt mycket. Det är lättare att slappna av i ett rum med dov belysning än på en plats med starkt ljus. Vi blir lugna av stillsam musik eller naturljud som inte har alltför hög ljudvolym.

Till och med vilka färger vi tittar på kan påverka våran sinnesstämning. En annan sak som också påverkar oss mer än vad vi kan tro är dofter. Luktsinnet är vårt äldsta sinne och många av våra minnen är dessutom kopplade till olika lukter och dofter.

En stund för dig själv

Det är lätt att stressa i dagens hektiska samhälle och det är även svårt att finna tid för återhämtning och lugn och ro. Ett bra tips är en mysig hörna i ditt hem där du kan sätta dig med en bra bok eller lugn musik, så att du inte känner att du behöver komma hemifrån för att koppla av. Satsa på en skön fåtölj eller soffa, fluffiga kuddar och en varm filt för kalla dagar. Du kan ta en titt här för att få inspiration. För att din stund i läshörnan ska bli så mysig som möjligt kan du även ha ett doftljus eller rökelser som påminner dig om något du tycker om eller med en doft som gör dig avslappnad.