Musiken i vårt liv

Alla har vi olika musiksmak och en del kanske inte ens gillar musik. Oavsett vilken genre som vi tycker om så är det något som vi ofta njuter till. Vissa lyssnar till en typ av musik då man städar och annan musik då det lagas mat. Som tur är så finns det massor med olika genrer som vi kan lyssna på.

Musikgenrer

Hårdrock och Death Metal kanske inte är den musik som du lyssnar på då det ska mysas i soffan en fredagskväll. Men många älskar den genren och hänger sig till denna musikstil. Gärna på riktigt hög ljudnivå. Live så kanske musik är som bäst då det kommer till just hårdrock och Death Metal.

Alla har vi olika tycke och smak

Fördelen med musik är att det finns så mycket att välja bland. Vi alla tycker olika i många fall då det kommer till musik. Ingen har rätt eller fel utan det är fråga om tycke och smak. Lika som med mat, vad är gott och inte är bara upp till den som smakar att avgöra. Inom musik finns det många likheter. Fråga någon vad som är bästa låten eller gruppen och se om du håller med.

Musik nu och då

Idag så har vi tillgång till mycket musik via olika streamingtjänster på nätet. För gammalt så hade man radio och kanske en skivspelare hemma. Det var begränsat på vad man kunde lyssna på. Idag så kan du lyssna på vad som helst. Du kanske hittar dina gamla hårdrocks favoriter på Spotify som du nästintill hade glömt bort.